Toon menu
Foto 1 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 2 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 3 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 4 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 5 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 6 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 7 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 8 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 9 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 10 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 11 bij Four Elements Hotel Amsterdam
Foto 12 bij Four Elements Hotel Amsterdam

Four Elements Hotel Amsterdam
Vergaderlocatie in Amsterdam - Noord-Holland

Four Elements Hotel Amsterdam
Bert Haanstrakade 1074
1087HJ Amsterdam

Telefoon
020 714 2040
Personen
2 - 100
Zalen
4
Kaart
Tonen
Contact
Julia
Socials
Instagram

Bezoek de website

Four Elements Hotel Amsterdam heeft 195 kamers en wordt omringd door het water van het IJmeer en de haven van IJburg.

Dit is het eerste volledig energie neutrale hotel ter wereld. Duurzaamheid is maximaal doorgevoerd in alle aspecten met de natuur als inspiratiebron. Het hotel heeft een prachtige Herbs Garden Restaurant. De Sky bar op de 10de verdieping met wijds uitzicht is een van de hoogste rooftop bars van Amsterdam en het ruime zonneterras kijkt uit op de jachthaven. Ook beschikt het hotel over diverse ruimtes voor evenementen.

Four Elements Hotel Amsterdam heeft haar naam te danken aan de natuurlijke energiebronnen wind, aarde, water en vuur. Het hotel is ontworpen vanuit de filosofie om slimme principes uit de natuur in te zetten voor duurzame innovatie. Zo is de klimaatbeheersing van het gebouw geïnspireerd op de natuurlijke ventilatie in termietenheuvels in de woestijn. Deze hebben binnen altijd een constante temperatuur, terwijl het overdag 40 graden is en het ’s nachts kan vriezen.

Door luchtstromen te controleren ontstaat een natuurlijke airconditioning die leidt tot een constante prettige temperatuur en schone lucht die continu ververst wordt. De zonnepanelen op het dak en de buitengevels wekken ruim voldoende energie op om volledig zelfvoorzienend te zijn. Deze duurzame filosofie en aanpak werd beloond met de prestigieuze EZK Energy Award van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het hotel heeft ook BREEAM Excellent certificaat gekregen.

Bezoek de website