Toon menu
Foto 1 bij Grand Café-Restaurant 1e Klas
Foto 2 bij Grand Café-Restaurant 1e Klas
Foto 3 bij Grand Café-Restaurant 1e Klas

Grand Café-Restaurant 1e Klas
Vergaderlocatie in Amsterdam - Noord-Holland

Grand Café-Restaurant 1e Klas
Stationsplein 15
1012AB Amsterdam

Telefoon
020 62 50 131
Personen
30 - 250
Zalen
3
Kaart
Tonen
Socials
Instagram

Bezoek de website

Meeting & Events
Beleef de grandeur van vroeger in Grand Café Restaurant 1e Klas Amsterdam. Een uniek monumentale horeca-evenementen locatie op het Centraal Station in Amsterdam. De verborgen parel op het Centraal Station, perron 2B heeft meerdere ruimtes en is ook exclusief af te huren voor grote of kleinere groepen. Zowel privé als zakelijk kunt u hier terecht voor een drankje, een heerlijk ontbijt, lunch of diner.

Vier Seizoenenkamer : beschikbaar tot 32 personen
Een authentieke private room die vroeger werd gebruikt als exclusieve eetkamer voor de 1e klas passagier. Deze prive kamer uit 1881 is uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen die behoefte hebben aan privacy met een vleugje nostalgie. In een bijzondere entourage kunt u rustig vergaderen of gasten uitnodigen voor een exclusieve lunch of diner.

Eerste Klas Wachtkamer: beschikbaar tot 250 personen
Eind 1900 was deze grote wachtkamer uitsluitend toegankelijk voor de welbedeelde 1e klas passagier. Nu is deze chique, multifunctionele evenementenruimte geschikt voor o.a: *Vergaderingen*borrels* diners* presentaties* feesten* receptie* klassieke concerten* lezingen en andere gelegenheden*. De klassieke ruimte met indrukwekkende bar in Cuyperiaanse stijl beschikt over professionele audiovisuele middelen, een beamer en groot scherm. Voor een eigentijdse uitstraling of opstelling kunnen wij u vrijblijvend van advies voorzien.

Bezichtiging Koninklijke Wachtkamer: Nieuw!

Omdat reizen in de negentiende eeuw een stuk langer duurde dan tegenwoordig, waren wachtkamers een belangrijk onderdeel op een station. Voor overstappen moest een behoorlijke tijd worden uitgetrokken, tegelijkertijd was reizen met de trein iets zeer moderns. Om aan te tonen dat ze met hun tijd meegingen, reisden leden van het koningshuis graag met de trein. In het gebouw zijn dan ook verschillende ornamenten te vinden die verwijzen naar het koninklijk huis en in het bijzonder de regerende vorsten Willem III en Koningin Emma.

Rondleiding, incl. professionele gids

De rondleidingen van 30 tot 60 minuten worden gegeven door een professionele en gepassioneerde gids van Artifex. Groepen boven de 20 personen kunnen worden opgesplitst in combinatie met een heerlijke borrel, lunch of diner in Grand Café Restaurant 1e klas. In de Koninklijke Wachtkamer kunt u uw gasten ook ontvangen voor een zeer exclusieve borrel. U kunt bij ons informatie verkrijgen over de voorwaarden van Artifex.

Bezoek de website