Toon menu
Foto 1 bij Koninklijk Instituut voor de Tropen
Foto 2 bij Koninklijk Instituut voor de Tropen
Foto 3 bij Koninklijk Instituut voor de Tropen
Foto 4 bij Koninklijk Instituut voor de Tropen
Foto 5 bij Koninklijk Instituut voor de Tropen
Foto 6 bij Koninklijk Instituut voor de Tropen
Foto 7 bij Koninklijk Instituut voor de Tropen
Foto 8 bij Koninklijk Instituut voor de Tropen

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Congrescentrum in Amsterdam - Noord-Holland

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Mauritskade 63
1092AD Amsterdam

Telefoon
020 568 8504
Personen
10 - 2000
Zalen
13
Kaart
Tonen
Socials

Bezoek de website

Tweets van Koninklijk Instituut voor de Tropen

In bruisend Amsterdam-Oost vindt u het iconische pand van het Koninklijk Instituut voor de Tropen

Het maakt niet uit of u bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen binnenstapt voor een vergadering, congres, receptie of gala - u draagt hoe dan ook bij aan een duurzamere wereld want hier staan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties centraal.

Sinds het bezoek van Kofi Annan in 2017 wordt het gebouw betiteld als het eerste SDG house van Nederland. Met de tientallen bedrijven en organisaties die er gehuisvest zijn, werken de experts van Koninklijk Instituut voor de Tropen’s kennisinstituut aan verbetering van gezondheidszorg, voedselzekerheid en gendergelijkheid in ontwikkelingslanden.

De winst - ook van alle conferenties en evenementen die bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen worden georganiseerd - komt ten goede aan kennisprojecten voor duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking. Met zo’n maatschappelijk verantwoorde insteek vergadert of feest u natuurlijk nog beter...

Geïnspireerd vergaderen in de stoel van een regent, kleurrijk dineren in een statige zaal of swingen op een event tussen zuilen van marmer - bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen kan het. Dit monumentale gebouw is zeer veelzijdig en geschikt voor zowel klassieke als moderne evenementen.

Het pand is altijd al indrukwekkend geweest, vanaf het moment dat het in 1926 haar deuren opende tot vandaag de dag. Na bijna 100 jaar is dit unieke gebouw nog steeds één van de iconen van Amsterdam.

Deze historische toplocatie is op maat gemaakt voor zowel imposante symposia als intieme diners. Qua locatie kan het niet veel beter: aan het Oosterpark, midden in bruisend Amsterdam-Oost. Met mooi weer is het genieten op het heerlijke terras en anders zijn er binnen genoeg verwijzingen naar de tropen voor een altijd zonnig gevoel.

Behalve een prachtige conferentielocatie zitten ook het Tropenmuseum en De Tropen café-restaurant onder één dak. Daarnaast is het Amsterdam Tropen Hotel, aan de andere kant van de groene binnentuin, onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Handig en comfortabel als u na een evenement of bespreking op locatie wilt overnachten.

Bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen zijn de mogelijkheden net zo divers als het zalenaanbod. Het gebouw heeft een indrukwekkende ontvangstruimte, een groot theater met 453 zitplaatsen en meerdere zalen geschikt voor kleinere en grotere bijeenkomsten. En dat alles met een internationale vibe, de elegantie van Amsterdams Gouden Tijden en state-of-the-art faciliteiten.

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen opent de deuren voor symposia, congressen, vergaderingen, evenementen en feesten. En of u nu op zoek bent naar een klassieke uitstraling of juist een moderne sfeer wilt creëren - het kan. Ontvang uw gasten in de Marmeren Hal, inspireer in de Koningin Máxima Zaal, organiseer een barbecue in de sprookjesachtige binnentuin of boek de hele locatie exclusief voor maximaal 900 gasten. Wat uw insteek ook is, bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen krijgt iedere spreker - en gast - vanzelf inspiratie.

Bezoek de website